Teambuilding (2006)

Teambuilding

Wat doen de mannen van Herenlaag in het naseizoen? Ze werken aan de toekomst! Sluiten ze zich maandenlang op in trainingskampen? Zweten ze zich wezenloos in het krachthonk? Onderwerpen ze zich bij een specialist aan een psychoanalyse voor een echte winnaarsmentaliteit? Twee achtereenvolgende tweede plaatsen in de zaterdag 4e klasse zou bovenstaande allemaal rechtvaardigen. Echter, het antwoord is nee. Allemaal teveel moeite. In een energieke bui hebben ze hun respectievelijke vrouwen zwanger gemaakt. Kroost heeft de toekomst!, hebben ze gedacht. Zelf heb ik de boot gemist. Even niet in mijn agenda gekeken. Het stond er wel in, kijk maar hier;

Vrijdag 13 0ktober

Kind verwekken.

Maar wat voor toekomst wordt dat eigenlijk met die ongebreidelde, vergunningsloze voortplantingsdrift? Een wijze vrouw zegt tegen mij altijd: je krijgt jezelf terug met rente. In dat geval maak ik me dus ernstig zorgen over meisjeslaag 2018. Ik ga er daarbij even van uit dat Bartasja, Eelkelotje, Ceeselientje  en Heinette de reeds voldongen feiten Floortje en Milly zullen completeren en ik krijg visioenen over de competitie aanvang aldan.

Natuurlijk oogt de aankomst van Eelkelotje met haar vrolijk wapperende vlaggetjesfiets totaal ongevaarlijk. Met een niet te duiden grijns kijkt ze blijmoedig de wereld in. Totdat ze de baan op gaat. Ze mag alleen op baan 8 spelen. Als ze zou moeten spelen op niet door hekken gescheiden banen, zou ze ook de ballen die haar buurman of -vrouw dreigt te missen even belopen en terugslaan. Baan 8 is daarbij door subsidie van overheidswege omgeven door een heuse geluidswal. Dat kind heeft me een keel! Zodra ze vanachter de baseline het veld in moet voor een kortere bal gaat het mis. Het non-vollerend vermogen heeft ze één op één van pa ge-orven.

In Montfoort wordt een laken opgetrokken. De neus van Heinette is nu niet meer zichtbaar. Naast het bed had haar tas kunnen staan gevuld met rackets, sportdrank, drie handdoeken en zeven caps (want ze zweet als een pakkendrager). Ze heeft de avond ervoor tussen twee whisky’s door even met de gedachte gespeeld om haar sporttas op dat moment te pakken. Ze vond het een mooie gedachte, liet het erbij en dronk tevreden verder. Het spoortje Duitse bloed in haar aderen had haar vader al geen vechtmentaliteit en al helemaal geen Püncktlichkeit gebracht. Nee die genen hadden slechts betrekking op de inname van bier en vette braadworst. De ideale combinatie van niet willen winnen en helemaal niet tegen je verlies kunnen, heeft ervoor gezorgd dat ze nu wat langer mag blijven liggen. Zij mag háár herrie pas maken als baan acht weer vrij is.

Bartasja en Floortje worden in twee afzonderlijke auto’s gebracht. Bij elkaar is even geen optie. Floortje had die ochtend met cemtex de deur uit het door zuslief bezette toilet geblazen. Tja, het wordt soms een beetje grimmig in huize Van den Dungen. Ceeselientje reageert schouderophalend op de donderwolk die boven beider hoofden hangt. Ze is niet voor niets de dochter van degene die ze Cold Cees noemen. Stoïcijns gaat ze de ontstane situatie ragfijn analyseren. Verbeterpunt na verbeterpunt wordt aangedragen. “Je had die cemtex beter in een kleinere hoeveelheid op de scharnieren kunnen plakken…” Pfffff.

Milly betreedt het park elke week met een nieuw pakje. Elk lid met een lid van TC-Domstad weet wanneer de wedstrijden van meisjes-laag afgelopen zijn. De kantine vult zich tot de nok en men kan niet wachten tot ze haar biertje op heeft. De blonde manen gaan los en ze loopt naar “haar” hoek. Er is een chromen paal aangebracht. Hiervoor was geen overheidssubsidie beschikbaar maar het geld werd in luttele minuten door gulle giften bijeen gebracht. Pa had vroeger twee meter bier nodig alvorens zich op een tafel te ontdoen van het merendeel van zijn kleding.

Tot zover 2018. In 2006 gaan de gesprekken over zwangerschapsyoga, nekplooimetingen en luierinhoud. We gaan het beleven; de wereld van wandelwagens, wippertjes tot aan snowsicoseys aan toe.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease