2008 Dag 5 Nïenhof 5 uit

Niënhof 5 – Domstad 4
TC Domstad heren speeldag 5

Druilweer. Toen ik opstond regende het behoorlijk. Het waaide niet. Zo’n grijze dag leent zich er eigenlijk meer voor om te gaan vissen. Ik wist toen nog niet waarom ik dat dacht. De reis naar Bunnik zou waarschijnlijk alleen maar dienen om 7 juni als inhaaldatum vast te stellen.
Eenmaal gedoucht en klaar bleek het inmiddels wel droog. Dat zei nog niets over de baangesteldheid. Mijn navigatiesysteem bracht me omslachtig via Zeist en een bonusrondje centrum Zeist op de plaats van bestemming. Ik dacht nog net op tijd binnen te zijn, maar er kon terplaatse niet geparkeerd worden. De laatste stek bleek bezet te zijn door iemand die vanaf deze dag te boek staat als:

“De visser”

De TC-Domstad visserAl bij het ophalen van een teamgenoot ging het fout. Tijdens hun rit naar Bunnik raakte hij niet uitgepraat over het feit dat hij die nacht gevist had en dat de vangst zo onverwacht goed was geweest. Hij was helemaal niet van plan geweest om deze nacht te gaan vissen maar het was zo gelopen. Sturend met zijn knieën gaf hij met zijn handen maten door aan onze maat. Die was nog maar net wakker en zat helemaal niet op dat visserslatijn te wachten. En dat je goede dobbers hebt in alle soorten en vormen. En dat hij het ook zonder dobbers kan maar dan zo op zijn topje moet letten. En over molens en het onderhoud daaraan om ze soepel te krijgen. En dat je zelfsmerende molens hebt.
Tijdens het kijken naar de tennispotten, die tot ons geluk in betrekkelijke droogte werden afgewerkt, ratelde hij ondertussen maar door: Dat ie met een vriend wel eens in het buitenland gaat vissen. Dat de vangst in plaatselijke meertjes gegarandeerd en goed is. Dat je er wel voor moet betalen maar dat dat logisch is. En dat ze vissen daar respectloos behandelen. En over de hulpmiddelen die ze gebruiken om een nacht lang door te kunnen vissen.
Op weg naar de kantine kreeg ik een demonstratie van het aas waarmee hij vist. Dat heeft ie dus altijd paraat. Als je het ziet dan snap je dat de vis er intuint. Het aanlokkelijke, doch dode aas is geraffineerd verpakt. En voor elke soort vis heeft hij ander aas. Uit een hele school kan hij heel goed het door hem begeerde exemplaar verschalken. Hij heeft trouwens altijd meerdere lijnen uitstaan. Gevaarlijke vissen haalt hij gerust met blote handen van de haak waar anderen zeker zouden kiezen voor een beschermende handschoen. Er was geen ontsnappen aan. Ah kijk, daar kwam hij weer aanlopen.
Onder de bomen van baan 4 waar we droog stonden, ging hij naast me staan. Het niet spelende deel van team Niënhof stond er ook. Zij kregen daardoor ook een visstaartje van de tsunami aan ongevraagde wetenswaardigheden mee. Bijvoorbeeld over de techniek van een goede achterwaartse worp en dat die techniek maar zelden geslaagd wordt uitgevoerd. Dat is gewoon niet voor iedereen. En over hoe blij hij kan zijn dat als hij beet heeft en de vis boven water trekt, het dan alles blijkt te zijn wat hij ervan verwachtte. Nog niet zo lang geleden had hij vangst mee naar huis genomen. Die bleek in eigen water maar beperkt houdbaar en heeft hij weer vrij moeten laten. Hij kan daar nog immer teleurgesteld over zijn.
Ik hengelde er bij hem naar of dat vissen op enig moment niet zou gaan vervelen? Nou, hij ging juist deze avond wat spannends doen. Hij zou gaan vissen in de bedrijfsvijver. Dat mocht niet en het was hem expliciet verboden. Dat weerhield hem er niet van. Hij zou de vangst zo onbeschadigd mogelijk weer terugzetten. Toch vraag je je na het bovenstaande relaas af; zou zo’n jongen niet beter eens achter de vrouwtjes aan gaan? Konden we het daar eens over hebben… Mooi moment voor de uitspraak van de dag.

Thijs: “Tennis is als met vrouwen. Als je het goed doet gaat het diep, hard en achterin.”

Niënhof 0 – Domstad 6. Prima uitslag. Aardige gasten die verbaal lichtjes ondersneeuwden bij de branie van de één generatie jongere lage heren die gewoon iets te sterk voor ze waren en al spraken over het naderende kampioenschap.

P.S. Zelf houd ik ook wel van vissen, maar dan gewoon in mijn eigen tuin. Ik woon aan de Hollandsche IJssel, een prima watertje waar ik met regelmaat een voorn vang. Voor mij geen exotische vissoorten. Ik zou niet weten hoe ze schoon te maken…

Nagekomen mail 26-05-08:
Hein, Ik heb dit weekend nog een vis schoongemaakt die ik eerder had binnengehengeld. Er was weinig voor nodig om de molen te laten draaien, alsof ie net geolied was. Kleine dobber, maar erg gevoelig, ik heb er dit keer geen lood aan gehangen. Tot zaterdag.

Tssss….

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease