2011 Dag 3 Vechtlust 6 Thuis

Domstad 6 – Vechtlust 62011 Dag 3 Vechtlust

Weer op vrijdag op zoek naar een invaller voor Robin. Het wordt een klassieker. Gezien de lap tekst die hij er aan wijdde in zijn mail gaan we er vanuit dat zijn reden legitiem was. Als hij altijd zo langdradig is, kan daarin de verklaring gevonden worden van de grote schare alom vertegenwoordigde, tevreden dames. Ahum.

Op de lijst vind ik na enig speurwerk Jasper van Aalst 7/7. Hij blijkt bereid in te springen deze Paaszaterdag.

Eelko en ik turen over de balustrade in de verte.  Na diverse vermeende Jasper-spottings; park betredende figuren waarvan we dachten dat ze Jasper wel, maar vooral hoopten dat zij Jasper niet voorstelden, kwam de enig echte, sportief afgetrainde Jasper zich melden. Die hebben we gelijk maar gebombardeerd tot tweede man. Hup de baan op. Je had toch haast? Dat gold ook voor Patrick die als vierde man na zijn single weer naar huis moest. Konden Eelko en ik het nog even mak aan doen.

Patrick won de eerste set gemakkelijk van Pieter. Supportende Jaap van Vechtlust, die we verteld hadden dat Patrick dan altijd reuze tevreden is en zeker geen tweede of derde set zou gaan winnen, voelde zich geroepen om dit melden aan hun man. Maar Patrick had waarschijnlijk niet door dat hij al in de tweede set zat, en bleef punten halen. 6-2 en 6-2. Hij was precies één punt later klaar dan Jasper. Die had Camiel daarbij nog wat teveel games toegestaan. Beetje wennen of zo.

Het is alweer bloedwarm als Eelco en ik de baan betreden. Dat was het nadeel van niet starten.

Het feit dat we op donderdag wegens geringe animo niet getraind hebben, breekt me nu op. Ik ben vorige week met duwtennis gestopt en blijk de harde klap nog steeds kwijt. In de eerste set word ik op weg geholpen door Jaap die in de eerste game na een 40-15 voorsprong zijn service verliest en dan al op zichzelf begint te schelden; “dat het nooit meer wat wordt!”. Ik vind het niet erg. Dankbaar neem ik de 6-0 in ontvangst. Het is er warm genoeg voor. Dan laat ik wat kansjes liggen op 1-0 in de tweede set, verlies uit frustratie ook de tweede game en ga daardoor zo voorzichtig klooien dat ik ineens tegen een 3-0 achterstand aankijk. Kalm blijven, geen gekke dingen meer doen. Heel langzaam buigt de pot weer naar me toe. Jaap bedient zich van veel tekst, ook tijdens de punten. Het helpt hem uiteindelijk niet. Ik zet die acht zoals het hoort aan de kant.

Eelko was de beste. Zoveel staat vast. Minste games tegen. Gefrustreerde tegenstander. Met Jasper speelt hij een solide dubbel. Weinig fouten, goede volleys.

Eelko en Jasper TC Domstad

Van Cees mag ik geen biertje voor onze dubbel. Hij vond mijn single-spel al niets, en wil zeker niet geconfronteerd worden met kramp of ander ongemak mijnerzijds. Zijn met tape aan elkaar geplakte schouder is voor ons al handicap genoeg. Het lukt nog steeds niet een fatsoenlijke forehand te produceren. Ik zoek de lucht op, soms de atmosfeer voorbij, een klein stukje de stratosfeer in. Met de 27 graden die het is, zit er na terugkeer op aarde heus geen ijs op die ballen. Ze voelen gewoon lekker koel aan. Het kost moeite genoeg. De hele eerste set kijken we tegen een achterstand aan. De tiebreak valt onze kant uit. Jaap gooit zijn racket kapot. 49 jaar oud en nog niet wijs. Bij mijn laatst kapot gegooide racket was ik 41 lentes jong. Nu zou ik zoiets nooit meer doen… Daarna gaat het ons makkelijker af.

Ah, kijk daar komt de supporter. Oscar meldt ons dat hij weer naar huis gaat. Toegegeven, het spel was bedroevend, maar dit is overtrokken. Een inspelende paas-DJ heeft na afloop van de ongelijke strijd een van zijn boxen gericht op ons plekje op het balkon. Een normale conversatie blijkt niet mogelijk. We speuren de banen af op zoek naar het mooiste in oranje-jurkje geklede meisje. We worden het niet eens. We missen Robin.

Vechtlust Jaap

* Jaap keert in zichzelf. Eelko weet nog uit te vinden dat hij ooit een verdienstelijk amateurwielrenner was, als verklaring voor zijn overfanatieke maar vooral rare streken.

 

 

 

 

 

 

Eelk en ik weten de dag nog wat te rekken en leunen gezamenlijk dit feestje uit. Om 19.30 uur vertrekken we en pak ik (voor het eerst) de bus naar huis.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease