2013 Dag 7 PVDV Uit

PVDV 3 – Domstad 9   3 – 3TC Domstad 2013 Speeldag 7 uitslagen
Toen ik zag hoe Derk de suiker leegschudde in zijn koffie, kreeg ik hoop. Sterker; ik wist dat de eerste set voor mij zou zijn. Het trillen was onmiskenbaar. Ernstig feestje gehad. ’s Nachts had hij vanaf een bushalte zijn teamgenoten met 70 eenzijdige WhatsApps bestookt, waar hij nu wat schaapachtig over deed. Ik had een juiste inschatting gemaakt. Met 1-6 drukte ik hem op de katerige feiten. Maar ja, toen was hij wel zo’n beetje wakker. Met nog altijd het volste vertrouwen in de goede afloop wegens zijn kwaliteiten als vijf, begon hij aan de tweede set. Ik was hier al bang voor en werkte waarschijnlijk daarom slap mee aan het self fulfilling scenario; 6-1 voor hem.Daarmee was de laatste set van mijn seizoen aangebroken. Nu kwam het erop aan; verloren seizoen en een teken aan de wand van de vergane glorie, of toch die gekke speler, die af en toe zijn tanden laat zien? Op 4-4 besefte ik dat als ik nu mijn beste tennis tevoorschijn kon toveren, hij dat niet kon pareren. Ik had, zoals wel vaker, het initiatief. Nu moest ik alleen, en anders dan anders, zien te voorkomen dat ik de beslissende bal uitsloeg. Het werd nog 5-5 maar toen was het geloof in de de goede afloop er definitief. Die jongen aan de andere kant zou ik breaken.

Na afloop pas, toen ik tevreden de trap naar de kantine besteeg, kreeg ik kramp. Het vooraf reeds afzeggen voor de dubbels was daarmee een goede keuze. Dat ging ik vanaf de zijkant met een pilsie aanschouwen.

Eerst zag ik Remco zijn beste single van het seizoen verliezen. Dat bracht ons op een 3-1 voorsprong en we waren hierdoor nog niet zeker van de overall overwinning. Cees was er nog niet. Stiekem oefende ik wat invloed op Patrick uit door Cees in de eerste dubbel op/voor te stellen. Maar toen kwam Cees aangelopen. Hij kreeg  lucht van de gesmede, snode plannen, en was stellig; ‘dan ga ik naar huis. Het moet wel gezellig blijven.’ Daar had hij een punt. Waarschijnlijk hetzelfde punt dat we te kort kwamen voor de derde plaats in de competitie, maar goed.

Iemand Eelko gemist? Nee, ik ook niet.

Even wat anders. We gaan compleet over naar PVDV. Het is mooi geweest met dat hele verstudentikoosde Domstad. Waar is de sfeer van Het Sticht, Ouderijn en de combinatie ervan; Ultrai gebleven?
Ontvreemd, veranderd, verruïneerd, ververst, verjongd, verRoderickt en voorgoed verpest.

De voertaal laat zich inmiddels omschrijven als: hete aardappel met godbetert, een zachte G.

Ongetwijfeld zullen er in enige toekomst uit zijn gevolg stemmen opklinken om een standbeeld op te richten voor voorzitter Rijnders. Ik heb me tot voor kort voor ogen gehouden dat dit het moment zou worden waarop ik zou vervallen in vandalisme, maar nu heb ik een betere oplossing bedacht. Naast dat standbeeld waar ongetwijfeld oprechte maar vooral ook slecht geïnformeerde voorstanders voor te vinden zijn, plaatsen we een monument voor zijn slachtoffers. Als de plaquette met namen een vierkante meter zal beslaan, adviseer ik een klein lettertype.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease