2014 Dag 2 Rijnsweerd 3 thuis

PVDV 7 – Rijnsweerd 3     4 – 2
 Voorjaarscompetie 2014 speeldag 2 uitslagenEnkele goedbedoelde privélesjes hadden we hem gegeven. Beetje tegen beter weten in investeren, want zo zagen we dat. Nu heeft hij dus al twee punten in deze nog prille competitie Twee! En als enige van het team.Ongelofelijk succesverhaal met die gekke Joost. Weergaloos, hoe hij het oppakte in de dubbel nadat ze hem een set lang continu door de tramrails gepasseerd hadden, Vanaf toen was het: tot hier en niet verder.
Ik heb hem ook wel continu duidelijk gemaakt waar tot hier was. Telkens als de tegenstander ging slaan, beet ik hem toe: HOUD JE KANT! Maar dat deed hij dan ook feilloos. Rob van Rijnsweerd bleef het proberen. Het was tenslotte die vijf minuten durende, eerste 6-1 set zo lekker gegaan. Joost hield zijn kant en desnoods reflexte hij zijn racket in doodsangst voor zijn gezicht. Alle ballen vielen vervolgens plop van zijn snaren, zo weer aan de andere kant van het net. Weer een puntje voor ons. En zo kwam het dat de brallerige balletjes van Joosts voormalige club Rijnsweerd met een nederlaag naar huis konden. Het pakte bijzonder goed uit vandaag.

Ook Eelko had een tot-hier-en-niet-verder moment. Martin had al wat puntjes gevraagd en gekregen, en ook ongevraagd zelfs gekregen, toen Eelko een bal uitgaf waarvan niemand ooit zal weten waar ie nou precies terecht gekomen was. Uiteraard ging Martin vragen of hij het zeker wist. Eelko wist het nu ineens zeker. Martin vond desondanks dat zijn twijfel voldoende aanleiding zou mogen zijn voor een let. Eelko ging stoicijns van kant wisselen en een discussie ontspon zich. Eelko kon nu elk punt voor hem uittekenen waarbij hij het voordeel van de twijfel had gekregen. Voor Martin telde het verleden niet, het ging hem om deze bal. Maar deze bal en call gaf Eelko niet meer uit handen.
Martin boos. Een tosti die ik hem aanreikte brak zijn scheldrelaas maar voor een klein moment. Eenmaal weer op de baan gaf hij drie games op rij weg, en daarmee kwam Eelko op 5-1. Het was ternauwernood voldoende omdat Martin zich herpakte. Op 5-4 won Eelko pas de benodigde laatste game.

Na afloop was het normaal gezellig, dat moet gezegd. Wel vreemd dat ik van Jasper een verkeerd KNLTB-nummer kreeg aangaande Rob van der Linden die zowel van Bart als van mij in de dubbel verloren had. Na enig speurwerk vond ik op de site van Rijnsweerd zijn echte KNLTB-nummer. Ik wil dan weten wat erachter steekt.

Eelko in tennis slow motion
Veel sneller ging het in het echt niet.

* De afbeelding heet Eelko in Motion. Dat krijg je als je camera scherpstelt op de balkonbloemetjes

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease