2014 Dag 5 Domstad 9 Uit

Domstad 9 – PVDV 7    4 – 2
2014 Speeldag 5Het was heet daar op het dakterras bij de vijand. Laat begonnen ook. ‘Klote vereniging’, riepen Eelko en ik bij aankomst al in koor. Pas om 01.00 de baan op. Dit ging laat worden, qua tennis dan. Omdat de vriendjes van Remco allemaal een excuus verzonnen hebben om zo gauw als het weer kan na afloop te vertrekken beginnen we met de eerste dubbel. Ook wel eens leuk om daar fris aan te beginnen. Omdat ik hier reuzegoed in ben, kies ik vandaag Patrick om me te vergezellen.
Het duurt niet lang of over de baan klinkt: ‘HEIN, WANNEER GA JE NOU EENS MEETENNISSEN?!’ Dat was ik inderdaad al een tijdje niet aan het doen. Het verlies van de eerste set was dus logisch. Aan het net ging het wel prima. We bleven op het tandvlees bij in de tweede set en kwamen in een tiebreak terecht. Die had ik al vijf keer op rij tegen diverse spelers niet meer gewonnen. Patrick heeft die vloek opgeheven. In de derde hadden we de overhand. Waar ik steeds beter in mijn spel kwam, kon het fanatieke, maar zenuwachtige ventje naast Remco het niet helemaal meer bijbenen. Het geluk dat Remco steeds maar frustrerend aan zijn zijde had, was niet afdoende. En ook het beetje kramp bij mij aan het eind stond de winst niet meer in de weg. Eat that mister de Canari Ferrari!Daar was het dan weer; kramp. Ik had vooraf nog vol bravoure tegen Remco verkondigt dat dit tot het verleden behoorde en dat mijn Calsium-Magnesiumpillen daarin zo goed helpen… Eelko staat in zijn single met 4-3 voor in de derde, maar Martijn krijgt op dat moment kramp. Goede tactiek van Eelko. Hij had ook gewoon na de eerste set er nog een 6-0 achteraan kunnen plakken, en nog meer van die lobs over die stengel van twee meter heen kunnen blijven mikken, maar op slijtage gokken is veel leuker. Je kwam om te tennissen tenslotte. Hij neemt dan volgens Eelko een pauze van 20! minuten alvorens terug te komen. Volgens Patrick waren het er 10. Daarna maakt Eelko geen punt meer. Hij heeft blijkbaar niet geleerd van de Kingcup 2013 toen hij tegen mij na een krampaanval de tiebreak met liefst 7-0 verloor. Bart weet handig zijn klasse te tonen en vast te houden en aldus zijn single gewoon binnen te halen. Kijk Eelk.
Joost gaat na vijf uur wachten voor zijn enige partij vandaag de baan op. ‘Hé Joost, nog iets vergeten of zo?’ ‘Nee, ik ben klaar.’
Uit sportiviteitsoverwegingen – ik geloof echt dat dat het was – ga ik tegen beter weten in beginnen aan mijn singlepartij tegen Remco. Het gaat niet goed, maar ook niet slecht. De 6-0 in de eerste is geflatteerd omdat ik eerst wat vertrouwen wil krijgen in mijn kuiten. Toen bleek dat ze leken te houden, nam ik me voor mijn huid in de tweede maximaal duur te verkopen. De 1-0 voor Remco werd gemaakt omdat de kramp toen in mijn reet schoot. Zucht.Cees en Bart redden het niet in de dubbel. Cees heeft het warm en faket daadwerkelijk zijn best te doen. In een derde set had hij geen zin. Te warm. Ik zag het, Cees ontkent het.

Biertjes tijd. We gaan het beleven. Een van de jongens is verdwenen zonder ook maar dag te zeggen, de anderen groeten Remco nog net. Geld achterlaten voor hem doen ze niet. Zoals ik rechtstreekst tegen Remco al gezegd had: “je krijgt wat je verdient”. Het blijkt eens te meer als hij gaat afrekenen. Hij wil zijn zielige bonnetje ad € 45,- bij ons declareren. Hij zocht het maar uit. Dat gingen we niet doen. Onze bon was uiteraard meer dan het dubbele. Remco keek wat ongelukkig en moest er ook weer eens vandoor. Het ga je goed hè?!

Yep. Niet gek bekeken dat we hem hier hebben achtergelaten. Domstad houdt wat het verdient.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease