2016 Speeldag 3 Vianen 6 Uit

Vianen 6 – PVDV 3   6 – 0

2016-3

En alweer heeft de lange geschiedenis van De Herenlaag een dramatische wending genomen. Vanaf nu praten we over de periode voor- en de periode na Richard.

Het waren twee fantastische dagen. De tweede dag was ook nog eens in het team van Joost op vrijdagavond, en het meest fantastische van die avond was het optreden van Joost in de mix. Was ie goed? Nee zichzelf. Maar tegenover hem stond een dame in niet meer dan een heel koud, klotsend, zwiepend, inkijkgevend hempje. Cultuurdingetje. Ze is Roma en daarnaast schijnt nog iets van productmanager derivaten bij de ABN-AMRO. Ze vormde zondermeer het  hoogtepunt van de bardienst van Patrick en mij. Joosts teamgenote zei dat ze het al koud kreeg als ze er naar keek.
‘Wij krijgen het er behoorlijk warm van mevrouw.’

bardienst

Aan het einde van de bardienst heb ik Richard nog even aangeklampt en zijn povere tennisvaardigheden met hem doorgenomen. Dat hij weer te laat was deze avond heb ik maar niet meer aangekaart. In goed overleg zijn Herenlaag en Richard uit elkaar gegaan. Het is zinloos om hem op te stellen op zaterdag in de derde klasse. Hij onderkende het ontbreken van een match.

Met Vianen uit wachtten weer een aantal vijfjes op ons. 6-0 was de blijkbaar onvermijdelijke uitkomst, maar de huid werd vandaag duur verkocht. Eelko was bij vlagen weer die irritante muur die door Willem maar moeizaam gesloopt werd. Patrick bleef tegen André, de beste speler van Vianen, fier overeind. Ik dacht dat hij al lang in de tweede set bezig was toen het bord bijgewerkt werd en een tiebreak moest uitwijzen wie de eerste set op zijn naam zou schrijven. Patrick was al tevreden. Dan pak je zo’n tiebreak nooit.

Toen ben ik met Tom de baan opgegaan. Ik denk dat het 15.00 uur was. Drie uur later was het klaar. Tom had zich met zijn service vreselijk in de nesten gewerkt. Hij kreeg de opgooi maar niet voor elkaar. Tot vijf keer pér opslag ving hij de bal weer op. Leip werd ik er van. Telkens maar weer concentreren en me voornemen om de bal hoe dan ook terug te brengen. Als hij doorkwam dan kwam hij ook loeihard door.
Ik had geleerd van Patricks tiebreak. Maak er een loterij van. Dan kan jij ook winnen. Eerste set voor mij. Daarna was ik tevreden en kwam in de tweede set met 4-0 achter. Tom ging er vervolgens weer een potje van maken met serveren. De dubbele cadeautjes stapelden zich op. Omdat ik mijn eigen service hield kwam ik op 5-4 voor. Twee matchpoints op 40-30 en op voordeel bleken echter niet aan me besteed.

Bart naast me was al klaar. Ook hij had strijd geleverd. Bij Vianen vroegen ze zich af of je verbaal auditie moet doen om tot het team toe te treden. Ja, en sterker The Voice of Herenlaag bevindt zich weer in een voorselectieprocedure.

The voice of Herenlaag

De dubbels namen (gelukkig ook) niet veel tijd in beslag. We hadden alle kruit in de singles verschoten.

Zondagmorgen blijk ik alleen nog pijnloos mijn telefoon te kunnen bedienen. Elke verdere beweging is gemankeerd door kapotte spiervezels in mijn hele lichaam. Gelukkig hoef ik me deze dag alleen naar de kroeg te slepen waar ik tussen allemaal FC fans mijn Feyenoord de beker zie winnen. Dat verzacht de pijn. Dat en de vijfentwintig biertjes.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease