Peilloos (2001)

Ingezonden stuk clubblad 2001 na het eerste jaar Den Hommel 2000

Onpeilbare diepten

Vorig jaar heb ik in het clubblad niets dan goede dingen gelezen over het nieuwe park. Zou allemaal fantastisch zijn geweest en zijn verlopen. Ik wil dat bij deze toch even nuanceren. De banen waren een drama!

Trainers heb ik elkaar aan zien kijken alsof ze met een compleet nieuwe sport bezig waren. De moedeloosheid nabij hebben ze zich er letterlijk doorheengeslagen. Je kreeg nuttige aanwijzingen op basis van kansberekeningen.

  • De meeste ballen die zo aankomen doen dit.
  • Wacht zo lang mogelijk met een richting uitlopen. Zolang geen stuit, zolang niet bekend waar je heen moet.
  • Een hele korte beweging maken. Je krijgt maar vier kansen om te slaan. (het zogenaamde vliegenvangen).

Bij een bevriende ijsvereniging heeft de baancommissaris wakborden geleend. Er waren spelers die aan de bovenkant van het racket een schepje gemonteerd hadden teneinde ballen uit het veld te peuteren. Kantklossers hebben mensen uit elkaar moeten knopen. Deze hadden krankzinnige reflexen uitgevoerd om een beruchte Den Hommel ienemienemutte-stuit te compenseren. Ik zag alweer een nieuwe fusie opdoemen, die met het zwembad. Immers; ongeveer gelijke ondergrond. Maar pas op! In zwembad Den Hommel zouden de ballen wel eens hoger op kunnen komen. Toch zag je het veld vorig jaar verbeteren. De meeste reddingsvesten konden half oktober opgeborgen worden. Voor de speciaal gepatenteerde Hommel-liesschoenen zal een andere bestemming gezocht moeten worden. Ik denk daarbij aan toendra- en poolverkenningen. In ieder geval heb ik inspiratie opgedaan voor een horrorboek. Voorlopige werktitel: “Den Hommel en het mysterie van de verdwenen tennissers, de daarna verdwenen agenten en de verdwenen agenten die de verdwenen agenten moesten zoeken.”

N.B. Mist iemand mensen in zijn directe sportkring?

Blijven we nog in afwachting van het onderzoek of de onderzeeër Koersk getroffen werd door een afgezonken ballenkanon van Didiet. Fantastisch vind ik overigens de kantine. De trap als scherprechter voor het al dan niet nog autorijden. Even origineel als effectief. Tip: hoe later de avond des te zachter de val want met een beetje geluk reikt de stapel mensen dan al tot trede zes.

In de hoop nog ietsje meer schik te hebben in 2001 (Ik kon er al een klein beetje om lachen in 2000).

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease