Sprokkelbende (2000)

De sprokkelbende van zes

Zes staat hier voor het moeiteloos gedegradeerde team 6. Het gaat zeker niet over een bende bestaande uit zes personen. Tijdens twee competitie-ontmoetingen waren slechts drie medeplichtigen aanwezig. E.e.a. kon de pret niet drukken. Het team (ik praat liever over een chronische gelegenheidsformatie) bestaat van liefde en vergevingsgezindheid. Het zijn die dingen die het leven vorm geven. Je hebt er in de jacht op games, sets en eventueel een wedstrijd geen f… (Engelse fluit) aan.

Oorspronkelijk waren we met vijf man, maar toen Cees zag dat we derde klasse gingen spelen, haakte hij voortijdig af. Hij was bang het aan zijn handen te krijgen van het klappen voor de tegenstander.

Hieronder wat korte info over het tot kwartet gekortwiekte vijftal:

  1. Dennis

Dennis’ probleem is dat hij tegen niemand nee kan zeggen. Dat in combinatie met zijn ondeelbaarheid (minpuntje) levert dus ergens een ondertalsituatie op. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zegt een populaire uitdrukking. Daar hebben we dan ook gedrieën, in blind vertrouwen, vergeefs op gewacht.

  1. Eelko

Hij won zijn eerste wedstrijd! Tegen de latere kampioen verschalkte hij hun eerste heer met 2 x 7-6. Hij heeft me meteen na de wedstrijd opgezocht.

“Hein, vorig jaar schreef je in het clubblad dat het vanaf nu alleen maar minder met me kon gaan. Kijk nu! Ik ga gewoon door! Kijk mij eens!”

De handen stoer in de zij en zijn hoofd sprak: Heb je nog wat? IK had me inderdaad vergist, te weten één wedstrijd. Eelko heeft na dat eerste punt niets meer gewonnen. Sterker, met de week werd zijn spel beroerder. We lieten hem 2e man spelen, we lieten hem 3e man spelen. Hij had zelfs 4e mogen spelen als we tenminste zoveel mensen hadden gehad… Bij Calvé-sauzen hebben we zijn naam gedeponeerd: “Eelko; de extra pittige dip”.

  1. Wim

De constante factor. Zeven keer aanwezig en zowel dubbels als enkels gewonnen. Dat alles geheel op eigen kracht want ons’ Wim is allergisch voor coaching.

  1. Ikz11

Zoals Seedorf voetbalt, speel ik tennis. Ik ben iemand voor de samenvatting. Vier geweldige momenten en een hele berg missers. Alleen worden er van mij geen zwaar gemonteerde videobanden naar Wimbledon gestuurd. – Van onze vaardigheidsgoeroe Didiet heb ik dit seizoen een nieuwe backhandtechniek geleerd. Het maakte me niet twee keer zo goed. Wel werd mijn elleboog drie keer zo dik.

4 1/2 Alsnog Cees

Na het overwinnen van zijn eerste angst, beleefde hij een prima comeback. Als vaste invaller was hij van grote waarde… bij de afrekening van de diverse dranknota’s.

Bedankje nog aan Didiet. Hij heeft mij toegezegd Eelko weer op de rails te krijgen. Op zich geloof ik dat. Het wordt alleen een runaway-train die achteruit naar Vladiwostok dendert. Tevens een bedankje aan competitieleider Martin die dit seizoen weer de banen verdeelde alsof tie van Randstad zelf was.

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease