Verhalen

Liefde en warmte van Hein de Kamper

Wat?! Dat bestaat! Ik heb vanaf die eerste hoofdletter L in de titel het voornemen een geheel positief stuk te schrijven. Met deze voor mij wonderlijke uitspraak dient zich gelijk de vraag aan: wat was er eerder, de wens of de reden? Ik moet eerlijk zijn: de reden.
— Lees meer —

Een gezellige tennisdag

TC Domstad, zaterdag 5 april, regen. Wat te doen?
Tijd voor wat eerste indrukken. Daan, aanvoerder van De Doordraaiers wil koste wat het kost zijn zin doordrijven. Hoe slecht de beslissing ook is, het moet de zijne zijn. Opvallend daarbij is wel dat de teamgenoten van deze controlefreak onbeheersbaar blijken. De nummer twee is van het type initiatiefloos anti-alles en naar mijn inschatting is nummer drie al niet veel beter.
— Lees meer —

Smashcourt

Gezellige foto in de vorige Domroeper. Het voltallige bestuur in beeld. Van links naar rechts; Lieke, Liane, Raymond, Chantal, Anke en Rob op de andere helft.
Misschien was dit de avond waarop Smashcourt bedacht is. Zouden we dat nou wel doen jongens? Al die nieuwigheid!
— Lees meer —

Games-show Herenlaag – het grootste gevaar van een probleem

Games-show? Ja. Zaterdag bijvoorbeeld pakte invaller Paul er thuis nog één: 0-6 1-6. Het valt vooralsnog niet helemaal mee in de derde klasse. Het is sprokkelen.
— Lees meer —

Teambuilding

Wat doen de mannen van Herenlaag in het naseizoen? Ze werken aan de toekomst! Sluiten ze zich maandenlang op in trainingskampen? Zweten ze zich wezenloos in het krachthonk? Onderwerpen ze zich bij een specialist aan een psychoanalyse voor een echte winnaarsmentaliteit? Twee achtereenvolgende tweede plaatsen in de zaterdag 4e klasse zou bovenstaande allemaal rechtvaardigen.
— Lees meer —

Het stuk heet “Judith”

De man aan de andere kant zie ik een onhandig ogende beweging maken. Hij heeft overduidelijk een plan met deze bal. Dat zie je niet vaak op 7-niveau. Legt hij hem kort of gaat hij voor rechtdoor? Ik gok op het laatste en houd uiterst links. Er volgt een merkwaardige hoge bal die niet mijn kant op komt. Ver komt ie zeker niet. Ai!
— Lees meer —

IRI top 10

Meerdere malen heb ik mij in stukjes negatief uitgelaten over tegenstanders. Ik riep dan dat we blij waren als ze het park weer af waren en dergelijke. Is competitietennis dan nog wel leuk? Het antwoord daar op is: Ja!, wel degelijk, misschien wel juist daarom. Tennis is toch ook een uitlaatklep. Maar is het echt zo erg met die tennissers?
— Lees meer —

Slotbetoog 2003

In mijn agenda stond: afwezig. Prima zo. Het kan altijd voorkomen dat de aanvoerder er een dagje niet is. Dat kan dan beter maar de laatste zijn. Vijf speeldagen hebben ze het kunstje af kunnen kijken dus e.e.a. zou nu geen probleem mogen vormen.
— Lees meer —

Proloog 2003

Operatie: Ik raak de bierpomp (vrij naar: Iraqi freedom)
Van tevoren sturen we pamfletten. Deze vertellen wie we zijn en waar we voor komen. Er wordt in uitgelegd dat verder tennissen geen zin heeft. De uitkomst staat al vast. Zaterdag heren 7 wordt kampioen. Verspil geen energie in een bij voorbaat verloren strijd.
— Lees meer —

Geen gebak – (Fijn weer competitie in 2002)

Cees kreeg ik op vrijdagmorgen een e-mail waarin vermeld dat Bart hem in paniek gebeld had. Mijn telefoonnummer had hij niet en hij had nog niets gehoord. Dennis was ook nog niet ingelicht realiseerde ik me. Als aanvoerder toch maar even een paar telefoontjes wijden aan het feit dat morgen de competitie zou beginnen.., zucht.
— Lees meer —

Start tenniscompetitie 2001

Na vijf jaar, zijn we nog immer niet uit elkaar gevallen. Sterker nog, we nemen toe in aantal. Met wonderboy Bart erbij, bestaan we uit zes. Dit jaar vormen we Zaterdag Heren 5.
Zes man is overdreven. Twee reserves hebben we niet nodig. De selectie-commissie was nog niet op de hoogte van het geregelde leven dat Dennis nu leidt. Zelfs zijn contributie was al voor aanvang van het seizoen – voor hem – overgemaakt.
— Lees meer —

Onpeilbare diepten

Vorig jaar heb ik in het clubblad niets dan goede dingen gelezen over het nieuwe park. Zou allemaal fantastisch zijn geweest en zijn verlopen. Ik wil dat bij deze toch even nuanceren. De banen waren een drama! Trainers heb ik elkaar aan zien kijken alsof ze met een compleet nieuwe sport bezig waren.
— Lees meer —

Bekendmaking VAIC Domstad

Geachte leden van de Verslaafden Autoradio Inzameling Club,
In reactie op het trieste besluit van de gemeente Utrecht om ons geliefde werkterrein De Brauwpark te verplaatsen het volgende: In navolging van de fusies van de  tennisverenigingen Oudenrijn met het Sticht tot Ultrai en Ultrai met Wilskracht tot Domstad, maken ook wij een fusie door.
— Lees meer —

Rover

Welke tennis-ondergrond is het beste voor m’n klutsknieën? Hoe wordt het uitzicht over de banen vanuit de kantine en hoe verhoudt dat panorama zich tot de afstand naar de bar? Gaan de teamschotels weer een fatsoenlijk formaat krijgen? Komt er nu eindelijk een waterdicht antifraude afhangsysteem, zodat die stokoude doorhangende Ultrai’ers de wind uit de zeilen genomen wordt?
— Lees meer —

De sprokkelbende van zes

Zes staat hier voor het moeiteloos gedegradeerde team 6. Het gaat zeker niet over een bende bestaande uit zes personen. Tijdens twee competitie-ontmoetingen waren slechts drie medeplichtigen aanwezig. E.e.a. kon de pret niet drukken. Het team (ik praat liever over een chronische gelegenheidsformatie) bestaat van liefde en vergevingsgezindheid.
— Lees meer —

Bedankt voor de bloemen

Een ongelofelijke aanleiding is er voor dit ingezonden stuk. Maar nu ik toch schrijf; eerst even iets over het clubblad. De eerste “Domroeper” viel mij tegen.  Ik kon er bijna niet doorheen komen.
— Lees meer —

 

 

Meest recente berichten

PVDV Herenlaag, voorheen T.C. Domstad

Herenlaag logoeachte Lezer,

Een nieuwe vereniging, een nieuwe site.

De herenlaag zijn bij PVDV in een warm bad terecht gekomen, nadat ze bij Domstad de druppel waren die de emmer deed overlopen.

  • PVDVPVDV-Tennisvereniging Logo
  • TC Domstad
  • LTC Ultrai
  • LTC Oudenrijn
  • TV Het Sticht
  • TV Wilskracht

Een heel rijtje. We lijken wel clubhoppers, maar dat zit genuanceerder. Het betreft een serie fusies en tenslotte hebben ze ons bij TC Domstad echt over der rand moeten kieperen.
Elders meer hierover.

PVDV, Adres: Sportpark Rijnvliet 1, De Meern (Utrecht)

Wasmachine huren bij Meo Lease