2010 dag 6 Cromwijck 7 uit

Speeldag 6 2010 Cromwijck 7 – T.C. Domstad 6

Speeldag 6 2010 T.C. Domstad uit tegen Cromwijck

Met deze uitslag zijn we het vermaledijde At Risk voorbij. Nog hoor ik het die Gerard dapo na ons geflateerde verlies aldaar zeggen: ‘Jullie kunnen wél winnen van Cromwijck…’
Zoals ze in Utrecht zeggen: Mafkees!

De meeste van de Cromwijck jongens tennissen nog maar net, of heten Copier en maken 70 dubbele fouten. Dan wordt het wel heel makkelijk. Onze eigen Patrick beweerde zelfs dat hij het eerste matchpoint benut had… Zal wel… Valt niet te controleren. De mening van “ooggetuige” Christian telt in deze niet. Ik weet niet hoeveel hij ervoor gekregen heeft om dit ongeloofwaardige spelletje mee te spelen.

Eelko is wakker gebleven, zij het ternauwernood. In de dubbel raakte hij zo afwezig dat de bal die hij voor een service opgooide, op zijn hoofd viel alvorens hij zich weer realiseerde dat hij op de tennisbaan stond. Geeeeeuuuw, gaaaaaaap, geeeeeeen tegenstand.

Invaller bij TC Domstad ChrisitanAlleen Christian moest in zijn single nog flink aan de bak. Maar volledig in Wimbledon wit, opperst geconcentreerd, met zijn cap die verder naar voren steekt dan hij hoog is, wist hij aan de goede kant van de score te blijven. Hij wenste zich daarbij niet te bedienen van oerkreten zoals deze geslaakt werden door mij, en later ook Eelko.
Een tennis-mevrouw uit het publiek bij een andere baan vond dat ik na mijn single op mijn overbodige volume aangesproken diende te worden. Toen Patrick, met zijn gewillige oor, deze taak had uitgevoerd (opgeheven vingertje en al), moest na enige tijd nog gedubbeld worden. De mevrouw zat er weer toen Eelko brulde zoals alleen Eelko kan brullen. De mevrouw brak bijna haar nek bij het snelle omdraaien naar onze kant. Uiteraard keek ze mij erop aan. Nadat ik duidelijk had gemaakt dat ik het niet was, heb ik haar er meteen op gewezen dat ik bij haar partij, nog geen “piep” wilde horen. Dat begreep ze. Haar dubbelspelpartner bleek achteraf instructies gekregen te hebben om heel stil te zijn. Ja, dat is de consequentie. De mevrouw en ik konden overigens wel weer naar elkaar lachen. Het bleef/ werd vriendelijk.

Patrick en Christian hadden overduidelijk schik in hun dubbelspel. Het lukte Eelko en mij nog wel om Patrick uit zijn concentratie te halen. Moesten we snel mee ophouden want bij het wisselen, na de in de hand gewerkte, totaal mislukte servicebeurt, werd er met een racket gegooid. Volgende keer gaan we het zeker nog een keer proberen, wordt ie hard van, maar voor vandaag was het genoeg: 0-6.
Christian bedankt voor het invallen. Het contrast met Robin had bijna niet groter kunnen zijn. En dat is prima want als die schreeuwlelijk er ook nog bij was, hadden we watjes uit moeten delen…

T.C. Domstad herrie

Afrekenen: tientje de man…

Eelko gaf nog een verklaring voor het tientje verschil in de kassabon van dag 1: ‘Dat was de kan koffie die niet via- en in het kassaregister gaat.’
‘Zwart geld?’
‘Ja, als je het zo wilt stellen.’
Ik spreek nu al over “Domstadgate” en ga zeker nog verhaal halen. Eerst woekerprijzen en dan ook nog zwart geld? Bij TC Domstad?! Het moet niet gekker worden.

De BTW past overigens wel weer bij het eindbedrag van 168,30… Wat nu? Ik krijg dat tientje dus niet terug van de barmensen. Daarmee krijg ik nog € 1,666666 van u allen.

 

naschrift:

*** Mail aan TC Cromwijck:

Afgelopen zaterdag 15-05-2010 hebben wij tegen uw herenteam 7 gespeeld.
Uw aanvoerder dhr. Henry Le Noble heeft een fout gemaakt bij het invoeren. Hij heeft onze heer Soer zowel in de eerste als de tweede dubbel ingevuld. Bij de eerste dubbel speelde onze heer Keuvelaar.

Wij staan op dit moment bovenaan. Het is daarmee zaak dat we niet, wegens onrechtmatig 2x opstellen van een speler, te maken krijgen met puntenaftrek.
Ik verzoek u dan ook om dit te corrigeren

In afwachting van uw berichten
Hein de Kamper
aanvoerder TC Domstad heren 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *